Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Memphisov stav

Nakon što je potpisao za Barcu: Ne zovite me Depay, ocu nikad neću oprostiti

Memphis Depay

Zbog insistiranja na tome da igra za Barcelonu, i to pod sunarodnjakom i bivšim selektorom, Depay je po isteku ugovora s Lyonom pristao na značajno smanjenje plaće u odnosu na cifru koju bi inače tražio

Barcelona je konačno dovela najveću želju trenera Ronalda Koemana. Memphis Depay, 27-godišnji krilni napadač reprezentacije Nizozemske (66 nastupa, 27 gola i 23 asistencije), koju predvodi na Euru, napokon je potpisao za klub čiji ga je trener pokušavao dovesti oba prethodna prijelazna roka.

Zbog insistiranja na tome da igra za Barcelonu, i to pod sunarodnjakom i bivšim selektorom, Depay je po isteku ugovora s Lyonom pristao na značajno smanjenje plaće u odnosu na cifru koju bi inače tražio.

Koeman je od preuzimanja Barcelone prošlog ljeta ultimativno tražio Depaya. U njegovoj viziji nove Barcelone on je ključni igrač kako bi momčad doživjela napredak u kvaliteti i klasi. Depay je efikasno lijevo krilo, sposoban igrati i kao špica.

Međutim, Depay je odmah po potpisu za Barcelonu poručio kako nipošto ne želi da mu na dresu piše prezime, nego ime Memphis, kao što je i na njegovoj majici Oranja, u kojoj je prije tri dana na Euru zabio Nizozemskoj.

Dodao je i da prilikom obraćanja njemu inzistira na tome da ga se nipošto ne oslovljava prezimenom, nego imenom.

To je odlučio još 2012. kako bi prekinuo sve veze s ocem Dennisom Depayem, Gancem koji je njega i majku, Nizozemku Coru, napustio kada je Memphis imao četiri godine kako bi zasnovao porodicu s drugom ženom.

“Nikad mu neću oprostiti. Ne zovite me Depay, zovite me Memphis. Ne želim reći što se događalo kod nas kući jer ne želim da se neki ljudi zbog toga srame. Tako će i ostati jer sam ja već krenuo dalje. On je više puta pokušao kontaktirati me, ali razdor je nepopravljiv. Nemam odnosa s njim ni s njegovom porodicom i tako će i ostati”, prenosi Index.