Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

belgija

Tijelo odbjeglog desničarskog vojnika pronašao gradonačelnik dok se vozio biciklom

E4U-lssX0Akd40m

Belgijski mediji navode da je tijelo pronašao gradonačelnik Maaseika, u blizini šumskog područja dok je vozio bicikl

Odbjegli krajnje desničarski vojnik Jurgen Conings, koji je prije otprilike mjesec dana nestao u Belgiji nakon krađe teškog oružja iz svoje jedinice i za kojeg je navedeno da je “teroristička prijetnja”, pronađen je mrtav, prenosi Anadolu Agency (AA).

Belgijski mediji navode da je tijelo pronašao gradonačelnik Maaseika, u blizini šumskog područja dok je vozio bicikl. Tijelo je otkrio zbog smrada koji se širio tim područjem.

Gradonačelnik Johan Tollenaere obavijestio je policiju i vatrogasce. Policijski službenici koji su pregledali tijelo i područje naveli su da tijelo pripada Coningsu.

Najavljena je obdukcija tijela. Tužitelji su izjavili da je, prema preliminarnim podacima, Conings počinio samoubistvo vatrenim oružjem.

Conings, krajnje desničarski vojnik u belgijskoj vojsci, nestao je prošlog mjeseca, ostavljajući prijeteća oproštajna pisma. Nakon toga su pokrenute akcije traženja Coningsa koji je stavljen na terorističku listu.

Zbog prijetnji Coningsa, koji je ukrao teško oružje dok je dezertirao iz vojske, belgijski koordinator za borbu protiv epidemije koronavirusa virolog Marc Van Ranst i njegova porodica odvedeni su na sigurno mjesto.

Pored toga, neke džamije u regiji Limburg bile su zatvorene u slučaju napada Coningsa, a u drugima su poduzete stroge mjere sigurnosti.

Nakon Coningsovog dezerterstva, tridesetak vojnika u belgijskoj vojsci praćeno je zbog njihovih radikalnih tendencija.