francuska

Nakon što je u suzama napustio teren: Neymarov zglob ipak nije pukao

Neymar je urlao od bolova i na nosilima je iznesen s terena, a prve prognoze išle su toliko daleko da se sumnjalo da Brazilac neće moći igrati ostatak sezone

U nedjelju navečer PSG je izgubio kući od Lyona 0:1 u velikom derbiju francuskog nogometa, ali poraz prvaka najmanje je zabrinuo navijače.

Naime, duboko u sudijskoj nadoknadi vremena, kad je PSG očajnički tražio izjednačenje, Neymar je s lijevog boka krenuo u prodor prema sredini, gdje ga je dočekao suparnički defenzivac Thiago Mendes te s obje noge ušao u njega. Na snimci se vidi da ide na loptu, ali također je jasno da je morao znati koliko je ovakav start opasan.

Nakon što mu je vrhom kopačke izbio loptu, s tom i drugom nogom u škare je uhvatio Neymarovu lijevu nogu i to tamo gdje je najtanja, a ovakav nasrtaj je najbolniji i najopasniji – u predjelu zgloba.

Neymar je urlao od bolova i na nosilima je iznesen s terena, a prve prognoze išle su toliko daleko da se sumnjalo da Brazilac neće moći igrati ostatak sezone.

Ipak, današnji pregled pokazao je da Neymarov zglob nije pukao, pa operacija nije nužna i mirovat će nekoliko sedmica.

U Parizu su odahnuli jer klub s Parka prinčeva ima velike ambicije i u Ligi prvaka, a u osmini finala igrat će protiv Neymarovog bivšeg kluba, Barcelone.