nećemo mi nigdje

Nakon što su ga izviždali, Vaha “spušta Marokance na zemlju”

vaha1

Mogu razumiti da su frustrirani zbog toga što su na Kupu Afričkih nacija ispali veoma rano od Benina, ali ja sam počeo rekonstrukciju ovog tima sa samo pet igrača iz prethodne selekcije

Selektor nogometne reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić iznenadio je svojom izjavom rekavši da se ova afrička selekcija ne može trenutno kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Bosanskohercegovački stručnjak je pozvao navijače na strpljenje jer je selekcija Maroka u procesu rekonstrukcije i kao takva trenutno se ne može kvalifikovati na Mundijal.

– Trenutno se ne možemo kvalifikovati na Mundijal. Postoji nekoliko stvari koje su veoma loše i koje moramo popraviti u sljedećim godinama kako bismo ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo, rekao je Halilhodžić koji je nakon remija sa Mauritanijom izviždan od strane navijača.

Ipak, Halilhodžić je uvjeren da će ostvariti zacrtani rezultat kao što je to ranije uradio sa reprezentacijama Alžira, Japana i Obale Slonovače.

– U remiju sa Mauritanijom sam bio izviždan od strane navijača. Mogu razumiti da su frustrirani zbog toga što su na Kupu Afričkih nacija ispali veoma rano od Benina, ali ja sam počeo rekonstrukciju ovog tima sa samo pet igrača iz prethodne selekcije tako da neće biti lako, no vjerujemo u dobar rezultat.

Također, Halilhodžić je odlučio da ne želi u svom stručnom štabu Patricea Beaumellea koji je radio sa prethodnim selektorom Herve Renardom, a za svoje pomoćnike je odabrao Landryyja Chauvina i Mustaphu Hadjija.