"bursahakimiyet"

Nakon “silnih uspjeha” s Čelikom, sada je kandidat za selektora BiH?!

ornek3333

Trenutno bez angažmana otkako je 24. februara ove godine napustio klupu zeničkog Čelika, a prethodno je radio samo u ekipi Bursaspora

Nekadašnji trener Čelika Adnan Örnek novi je kandidat za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, piše bursahakimiyet.com.tr.

Kako piše pomenuti medij, Örnek se nalazi na listi potencijalnih kandidata za nasljednika Roberta Prosinečkog koji je nedavno napustio klupu Zmajeva.

– Upoznat sam sa tom vijesti. Turski treneri imaju kvalitet da rade van naše zemlje. Sretan sam što se moje ime nalazi među kandidatima za novog selektora Bosne i Hercegovine, rekao je Örnek.

Örnek je trenutno bez angažmana otkako je 24. februara ove godine napustio klupu zeničkog Čelika, a prethodno je radio samo u ekipi Bursaspora.

S druge strane Robert Prosinečki je napustio klupu Zmajeva nakon što nas nije uspio odvesti na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

Zmajevima ostaje šansa da kroz baraž Lige nacija obezbijedimo plasman na EURO, a u polufinalu ćemo igrati protiv Sjeverne Irske dok ćemo u eventualnom finalu snage odmjeriti sa boljim iz duela Slovačka – Republika Irska.