Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon utakmice Benfice: Policija tukla oca i djeda pred uplakanim dječakom

74757

Da policija na sportskim takmičenjima zna imati potpuno krivih procjena i katastrofalno loših reakcija svima je poznato, ali snimak koji dolazi iz Portugala nadilazi većinu sličnih.
Benfica je odbranila naslov prvaka, a nakon utakmice kod Vitorije Guimaraes nekoliko je policajaca demonstriralo kako se ne smije raditi posao služenja građanima i osiguravanja javnog reda i mira.

Rasprava jednog oca s policajcem pretvorila se u grubo kršenje ovlasti. Pripadnici interventne policije pretukli su oca i djeda dok je maleni dječak u plaču to sve gledao.

S njima je bio i tek nešto stariji brat dječaka. Prolaznici su došli vidjeti što se događa, ali i oni su umalo završili kao spomenuti otac dvojice dječaka i djed.

Srećom, ovakva sramotna intervencija policije je snimljena i vjerojatno će policajci biti kažnjeni jer je sve vidjela cijela zemlja.

Nažalost, malo se ovakvih prekoračenja ovlasti snimi kamerama ili mobitelima. Bio je klasični primjer huliganizma, jer taj izraz nije strogo rezerviran samo za huligane među navijačima.