Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Nakon velike pobjede u derbiju, Željo kiksao u Trebinju

zeljo-leotar

Mulalić je istakao da ga je interesovala pobjeda na Policama, a bliži tri boda bila je ekipa sa Grbavice, no istakao se golman Puletić

Leotar i Željezničar podijelili su bodove na Policama u utakmici 22. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine (0:0), a Trebinjce je spasio golman Puletić.

Govedarica je bio prvi u šansi, ali šutirao je pored gola u četvrtoj minuti. Minutu poslije na drugoj strani Hodžić je dobro primio loptu pred golom Leotara, no šutirao je pored gola. Sjajan pokušaj Bekrića viđen jeu šestoj minuti, međutim golman Leotara je odbranio i odbio loptu u korner, nakon kojeg je Mekić pokušao i pogodio vanjski dio mreže.

Dugo se čekalo na neki pokušaj. Udarac Galića u 30. minuti otišao je preko gola. U istoj minuti pokušao je i Štilić, a lopta je također završila preko okvira gola. Udarac Cocalića u 34. minuti lagano je uhvatio golman domaćih. Pokušao je Mekić sa distance, no nije bilo problema za domaće. Veliku priliku Plavi su imali u 43. minuti, a Puletić je sjajno odbranio udarac Subašića, a na drugoj strani prijetio je Milić, ali ostalo je 0:0.

U drugoj minuti nastavka gosti su imali veliku priliku. Hodžić je uposlio Bekrića, koji se našao u velikoj šansi, ali odbranio mu je Puletić. Golman Trebinjaca zaustavio je udarac iskusnog Bekrića i u 50. minuti. Udarac Štilića u 54. minuti je izblokiran. Leotar je prijetio desetak minuta poslije. Dujaković je loše šutirao iz dobre pozicije.

Izblokiran je pokušaj Resića u 70. minuti i na kraju je to bez problema uhvatio Puletić. Cocalić je bio u velikoj šansi u 76. minuti. U odličnoj situaciji našao se stoper Plavih, no njegov udarac otišao je malo iznad gola. Izblokiran je Bekrić u 80. minuti, a pet minuta poslije dobar pokušaj Mekića otišao je malo van okvira gola. Do kraja rezultat je ostao nepromijenjen.

FK Leotar – FK Željezničar 0:0

Stadion: Police (Trebinje). Sudija: Mateo Musa (Čitluk). Žuti kartoni: Milić, Stanojević, Dujaković (Leotar), Subašić, Galić (Željezničar).

FK LEOTAR: Puletić, Milović, Chichba, Đurić, Stanojević, Milić (od 46. Paranos), Čolić (od 52. Čubrilo), Santrač, Dujaković, Sekulović (od 62. Todorović), Govedarica (od 89. Krstovski).

FK ŽELJEZNIČAR: Bender, Galić, Cocalić, Kosorić, Blažević, Mekić, Hajdarević, Bekrić (od 80. Zec), Subašić (od 64. Resić), Štilić (od 77. Vučenović), Hodžić.

Podjela bodova u derbiju začelja, Radnik ni s igračem više nije mogao dati gol Rudaru
Radnik i Rudar podijelili su bodove u susretu 22. kola m:tel Premijer lige BiH, koji je okončan s nepopularnih 0:0.

Derbi začelja u Bijeljini bolje otvara domaćin, sjajnu priliku u 22. minuti propustio je realizovati Ristanović nakon kornera. Brzo uzvraćaju gosti, ali Marmat propušta iskoristiti grešku golmana Radnika Muminovića.

Radnik je bio nešto agresivniji i u drugom poluvremenu, ali najbolju šansu nisu iskoristili Prijedorčani. Mandić je sve uradio i servirao kao na tacni Jakupoviću, koji je u 62. minuti promašio praznu mrežu Bijeljinaca.

Zatim su domaći ponovo imali nekoliko prilika, da bi u 73. minuti gosti ostali s igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio Zekanović.

To je bio signal za fudbalere Radnika da dodatno pojačaju pritisak, ali previše su komplikovali u izglednim šansama, tako da se rezultat ipak nije mijenjao do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Radnik – Rudar 0:0

Gradski stadion u Bijeljini. Glavni sudija: Admir Šehović (Sarajevo).

RADNIK: Muminović, Sušić (Šarić), Popara, Šubert, Ristanović, Đorić, Urošević, Vasić, Pantelić, Hasukić, Živković.

RUDAR: Šćekić, Pekija, Pavlović (Burazor), Zekanović, Sajak, Redžić, Hodžić (Danilović), Marmat, Jakupović, Amoah, Mandić (Sadiku).