Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon Zmajeva, očekujemo da nas obraduju i Zmajići

MladaU21ReprezentacijaBiH_fotoEnesBegicevic

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20 sati na stadionu Maritimo u Funchalu igra meč posljednjeg kola grupe osam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019, a protivnik joj je selekcija Portugala. Selektor bh. tima Vinko Marinović ističe da je ekipa radila dobro tokom kratkog pripremnog perioda, te da je spremna za zahtjevnu utakmicu.

– Sve što smo planirali sproveli smo u djelo, tako možemo biti zadovoljni načinom na koji su igrači ispunjavali obaveze. Sinoć smo odradili još jedan trening i spremno dočekujemo meč, rekao je.

Prokomentarisao i selekciju Portugala.

– Radi se o odličnoj reprezentaciji, sastavljenoj od igrača koji nastupaju u kvalitetnim ligama. Prije početka važili su za apsolutnog favorita u grupi, jer zaista imaju vrhunske individualce. Pred nama je utakmica koja ima veliki značaj za obje reprezentacije. Ono što je sigurno jeste da svi moramo pružiti i više od maksimuma kako bismo došli do pozitivnog rezultata, rekao je.

Mlade selekcije BiH i Portugala su se do sada samo jednom sastajale i to u ovim kvalifikacijama kada je naša selekcija u Zenici ostvarila pobjedu rezultatom 3:1. Selekcije igraju u sličnoj formi i na posljednjih pet utakmica ostvarile su po četiri pobjede i jedan poraz. Izabranici Vinka Marinovića poslije dvije pobjede nad Velsom, slavili su u gostima kod Lihtenštajna i na svom terenu protiv Švicarske, dok su jedini poraz pretrpjeli u posljednjem susretu u Rumuniji.

Portugal je na svom terenu bio bolji od Lihtenštajna, te kasnije u gostima od Švicarske, nakon čega im je uspješan niz prekinula Rumunija pobjedom od 2:1 u Pacos de Ferreiri. U posljednja dva meča Portugalci su zabilježili gostujuće pobjede protiv Velsa i Lihtenštajna.

Utakmicu Portugal – Bosna i Hercegovina sudit će četvorka iz Engleske, na čelu sa Paulom Tierneyjem kojem će asistirati Harry Lennard i Daniel Robathan. Četvrti sudija je Simon Hooper.