Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prosinečki i Dalić zajedno na turniru u Istri

page

Treće izdanje Istria Youth Cupa, međunarodnog turnira koji okuplja mlade iz sedam evropskih i jednog američkog kluba, počinje danas u Novigradu. Do subote će se nogometne nade takmičiti za titulu najboljeg koju su u dosadašnja dva izdanja osvajali Dinamo i Red Bull iz Salzburg.

U Novigrad ove godine direktno iz Los Angelesa stižu mladi Amerikanci iz nogometnog kluba LA Galaxy, a tu su i nogometaši Barcelone, Manchester Cityja, Glasgow Rangersa, Benfice i Slavije Prag. Utakmice će se igrati u Novigradu i Buzetu, a nakon takmičenja po grupama prvoplasirane ekipe igrat će u finalu, a ostale zavisno o osvojenom mjestu u grupi – razigravati za plasman. Za sve ljubitelje nogometa bit će to pet dana uživanja u umijeću više od stotine najboljih mladih nogometnih igrača koji će odigrati 16 utakmica na tri terena u dva grada.

U sklopu turnira ove godine po prvi put održat će se i panel rasprava pod nazivom „Kako mali postaju veliki“. Na njoj će u četvrtak učestvovati Zlatko Dalić, Robert Prosinečki, Mladen Krstajić, te selektor slovenske reprezentacije Tomaž Kavčić. Oni će vlastitim primjerima potvrditi kako svi imaju jednaku šansu za uspjeh u nogometu te pojasniti na koji način igrači iz malih zemalja postaju veliki igrači, a male zemlje velike nogometne sile.