Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naletilić: Juventus ne želi prodati Pjacu

marko_naletilic

Marko Naletilić, agent hrvatskog reprezentativca Marka Pjace, za italijanske medije je izjavio da Juventus ne želi prodati krilnog napadača, te da čak neće ni razmatrati ponude koje budu stigle u klub, prenosi Anadolu Agency (AA).

Talentovani hrvatski fudbaler izvan terena je od marta ove godine zbog teške povrede ligamenata koljena. No, oporavio se i uskoro se očekuje njegov povratak na travnjak.

“Zvali su me iz Engleske, Njemačke, Italije i Francuske. Međutim, Juventus čak ne želi ni razmatrati ponude za Pjacu. Massimiliano Allegri je uvijek biranim riječima govorio o Pjaci, a to će za igrača biti još jedna dodatna motivacija. Pjaca mi je rekao da se dobro osjeća i da je spreman da se vrati, za početak nekoliko minuta sa klupe“, kazao je Naletilić.

Odlični 22-godišnji fudbaler u Juventus je stigao 2016. godine nakon dvije sjajne sezone u zagrebačkom Dinamu. Za “staru damu“ je prošle sezone odigrao 19 takmičarskih utakmica i postigao jedan gol. Ove sezone još nije zaigrao. U dresu Hrvatske upisao je 13 nastupa uz jedan pogodak.