Trener tuzlanske Slobode

Nalić: Moji igrači još nisu siti pobjeda i bodova

zlatan_nalic_trener_sloboda (1)

Tuzlaci imaju 14 bodova više od svog protivnika, ali i pored toga šef stručnog štaba „crveno-crnih“ Zlatan Nalić kaže da će pokušati doći do trijumfa

Nogometaši tuzlanske Slobode rasterećeni će otputovati za Gabelu gdje sutra igraju susret 26. kola Premijer lige s ekipom GOŠK-a.

Tuzlaci imaju 14 bodova više od svog protivnika, ali i pored toga šef stručnog štaba „crveno-crnih“ Zlatan Nalić kaže da će pokušati doći do trijumfa.

– Mi smo u mirnim vodama, blizu smo zacrtanog cilja, ali unatoč tome moji igrači još nisu siti pobjeda i bodova. Oni su heroji, nadmašili su sebe, jer smo cijelu sezonu odigrali bez pojačanja. Da smo doveli jednog ili dva iskusna igrača, imali bismo na kontu, bez dileme, još 15 bodova – kaže Nalić u razgovoru za Fenu.

Podsjeća da Sloboda igra borbeno, fizički nadmoćno i čvrsto, te da je primila najmanje golova u ligi.

– Pri tome treba istaći da se nismo branili ni na jednoj utakmici – dodaje.

Utakmica s GOŠK-om od velikog je značaja za Gabeljane, dok je za Slobodu, tvrdi tuzlanski stručnjak, „odbrana časti nakon prve pobjede u drugom dijelu sezone“.

– Pobjeda bi nam značila neopisivo zadovoljstvo, podizanje na tabeli u „gornji dom“ i odličan ulaz u najteži ciklus u sezoni. S ovako malim igračkim kadrom u narednih 10 dana igramo protiv tri možda najbolja tima u ligi, Sarajeva, Zrinjskog i Željezničara. Želimo pobjedu u Gabeli i zbog toga što je naš moto da na svakoj utakmici igramo za tri boda. Vrijeme je da moje igrače malo i rezultat poprati – zaključio je Nalić.

Sloboda protiv GOŠK-a ne može računati na Mehmeda Alispahića, koji ima upalu tetive, zatim Gorana Vukliša, te kapitena Pericu Ivetića i Edisa Smajića.

Utakmica GOŠK – Sloboda igra se u nedjelju od 16.30 sati.