Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aplikacije

Na Messenger stiže najveća promjena do sada

Messenger

Promjena se već testira na nalozima nekih korisnika širom svijeta

Nakon pet godina, pošto je osamostalila aplikaciju Messenger za sve korisnike, Facebook kompanija je vraća u okvir matične aplikacije. Messengeru će se pristupati preko poznatog dugmeta, ali se neće otvarati posebna aplikacija, nego će korisnici četovati u okviru Facebook aplikacije na iOS i Android sistemima.

Promjena se već testira na nalozima nekih korisnika širom svijeta, koji su i izvor ove vesti. Ovo znači da ćemo uskoro imati jednu aplikaciju manje, i to jednu od najzahtjevnijih i najtromijih, koje Android pamti. Nije poznato kad će se promjena tj. ugrađivanje Messengera u Facebook desiti za sve korisnike, ali je to nešto što je izvjesno, prenio je The Verge.

Facebook vraćanjem Messenger opcija pod okrilje matične aplikacije želi da objedini sve adute platforme, koja je sad mnogo više, nego što je bila 2014. godine, kad je Messenger odvojen. Sad Facebook nudi opcije za plaćanje, slanje novca, razgovor sa botovima, a sve se to obavlja preko Messenger aplikacije. Da bi korisnik to sve radio brže i bolje, Facebook smatra da je ujedinjenje s Messenger aplikacijom najbolji izbor.

Takođe, Messenger se vraća u Facebook i zbog činjenice, kako vjeruju upućen izvori, što će uskoro biti objedinjene sve čet platforme, koje Facebook ima – Instagram, WhatsApp i Messenger. Na taj način s jednog mjesta korisniku će biti dostupno sve, uključujući sve platforme, bez napuštanja aplikacije.

Pretpostavlja se da će korisnici, koji budu željeli da koriste autonomni Messenger moći da nastave, ali ne i do kada, odnosno da li će samostalna Messenger aplikacija u nekom trenutku biti sklonjena iz prodavnica.