Fudbal

Tammy Abraham

Napadač Rome: Kod Mourinha sam u par sedmica naučio više nego u cijeloj karijeri

07/10/2021
Foto: Andrea Staccioli/Insidefoto/Guliver Images

"Uživam u Romi i uživam raditi kod Mourinha. Kod njega sam o taktici u ovih nekoliko sedmica naučio više nego kroz cijelu karijeru", rekao je Abraham engleskim novinarima

Tammy Abraham, 24-godišnji engleski nogometaš, izjavio je kako nije uopće razmišljao o odlasku iz Premier lige ovog ljeta.

Abraham je Chelsea ipak zamijenio odlaskom u Romu, a kaže kako je takvo mišljenje promijenio vrlo brzo nakon razgovora s Joseom Mourinhom, koji je došao u Romu i tražio njegov dolazak u glavni talijanski grad.

“Jose je imao cilj. Imao je i veliki utjecaj na mene u razgovorima prije mog dolaska u Rim. Apsolutno sam htio biti dio njegovog projekta”, rekao je Abraham, koji se nakon uvodnih utakmica u Romi vratio i u englesku reprezentaciju.

Ukupno je na startu sezone postigao četiri pogotka za Romu (sva takmičenja), od toga dva u Serie A, gdje se trenutačno njegova ekipa nalazi na četvrtom mjestu ljestvice.

“Uživam u Romi i uživam raditi kod Mourinha. Kod njega sam o taktici u ovih nekoliko sedmica naučio više nego kroz cijelu karijeru”, rekao je Abraham engleskim novinarima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.