Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francesco Caputo

Napadač Sassuola poslao snažnu poruku nakon koje je zaustavljena Serie A

Caputo poruka

Napadač Sassuola Francesco Caputo poslao je poruku navijačima kojima je zabranjen dolazak na stadion zbog straha od širenja zaraze koronavirusom

Napadač Sassuola Francesco Caputo svojom je porukom kod proslave prvog od dva pogotka koje je zabio obilježio večer u italijanskom nogometu. Nakon utakmice Sassuolo – Brescia, u kojoj je domaćin slavio s uvjerljivih 3:0, Italijanski olimpijski odbor odlučio je prekinuti sva sportska takmičenja na četiri sedmice, odnosno do 3. aprila.

“Zbog koronavirusa sva sportska takmičenja na svim nivoima u Italiji se prekidaju do 3. aprila”, poručili su Italijani.

Caputo je pri proslavi prvog pogotka došao pred kameru s A4 papirom na kojem je pisalo:

“Sve će biti u redu. Ostati kod kuće.”

Nakon te poruke i utakmice stigla je objava Italijanskog olimpijskog odbora da se zaustavljaju sva sportska događanja u Italiji, kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Odluka Olimpijskog odbora vjerovatno je također motivirana otužnim scenama iz derbija Juventusa i Intera, koji je odigran bez prisustva igrača. Cristiano Ronaldo je, pri odsustvu navijača, pozdravljao imaginarne prijatelje uoči susreta.

Njegovi potezi postali su hit na društvenim mrežama, ali su naišli i na one koji osuđuju njegov potez, koji je u jednu ruku i omalovažavajući prema virusu koji je do sada ubio veliki broj ljudi.

Koronavirusom je u Italiji ukupno zaraženo više od 9000 osoba. U trenutku objave ovog teksta 463 osobe su preminule od posljedica koronavirusa, a 733 ih se nalazi na intenzivnoj njezi.

Otkazivanje sportskih takmičenja i masovnih okupljanja tek je započelo. U ponedjeljak ujutro stigla je obavijest da je otkazan jedan od najvećih teniskih turnira, Indian Wells, te da otkazivanje prijeti više manje cijeloj zemljanoj, a možda i travnatoj sezoni.