Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropa liga

Napoli bolji od Leicestera, remi Fenerbahcea i Eintrachta

evropska liga (1)

Lider grupe “B“ Monaco je na teškom gostovanju u Gracu odigrao 1:1 sa Sturmom

Večeras se igraju utakmice šestog, posljednjeg kola grupne faze UEFA-ine Evropa lige, a u prvom terminu su odigrani mečevi u grupama “A“, “B“, “C“ i “D. Među zanimljivijim mečevima bila je pobjeda Napolija nad Leicesterom i pobjeda Real Sociedada nad PSV-om, javlja Anadolu Agency (AA).

Lyon je s maksimalnim učinkom iz prethodnih pet mečeva već osigurao lidersku poziciju u grupi “A“ i prolaz u dalju fazu takmičenja potvrdio je večerašnjim remijem 1:1 sa Rangersom, koji je kao drugoplasirani prošao dalje. U drugom meču u toj grupi Spartak je u Pragu s 2:0 savladao Brondbyja i kao trećeplasirani će se preseliti u UEFA-ino novo takmičenje Konferencijsku ligu.

Lider grupe “B“ Monaco je na teškom gostovanju u Gracu odigrao 1:1 sa Sturmom, ali i to mu je bilo dovoljno da ostane na vrhu tabele. Derbi ovog kola u grupi odigrali su Real Sociedad i PSV koji su se borili za drugo mjesto. Tim iz San Sebastiana je pred domaćom publikom slavio pobjedu s 3:0 i izborio nastavak takmičenja u Evropa ligi, dok će PSV na proljeće igrati u Konferencijskoj ligi.

Najzanimljivije je večeras bilo na utakmicama grupe “C“ u kojoj su sva četiri tima imala šanse za prolaz dalje. Na mjesto lidera grupe popeo se Spartak iz Moskve koji je večeras s minimalnih 1:0 izborio pobjedu na teškom gostovanju u Varšavi kod Legie. Napoli je u fantastičnoj utakmici na svom terenu savladao ekipu Leicestera rezultatom 3:2 i kao drugoplasirani iz grupe ostaje u Evropa ligi. Leicester seli u Konferencijsku ligu, a Legia je večerašnjim porazom propustila veliku šansu za ostanak na evropskoj sceni.

Ništa manje uzbuđenja nije bilo ni u grupi “D“ u kojoj su Fenerbahce i Eintracht Frankfurt remizirali 1:1 u Istanbulu, a Antwerp s minimalnih 1:0 pobijedio ekipu Olympiacosa. Frankfurt kao prvoplasirani i Olympiacos sa drugog mjesta ostaju u Evropa ligi, dok trećeplasirani Fenerbahce seli u Konferencijsku ligu.