3. kolo

Nastavlja se Liga prvaka, tri reprezentativca BiH u akciji

hajrovic-gojak

Miralem Pjanić će sa Juventusom ugostiti Lokomotiv iz Moskve, dok će Izet Hajrović i Amer Gojak sa Dinamom gostovati u Ukrajini, gdje će Modri odmjeriti snage sa Shakhtar Donetskom

Utakmicama 3. kola u grupama A, B, C i D večeras se nastavlja Liga evropskih prvaka u fudbalu.

Nekoliko je zanimljivih duela, a mnogi stručnjaci su utakmicu Galatasaray – Real Madrid ocijenili kao derbi kola. Kraljevi u Istanbul dolaz kao posljednjeplasirani tim Grupe A i pobjeda im je imperativ.

Trener Galate Fatih Terim izjavio da se radi o kritičnom meču za obje ekipe.

– Važan meč. Jedan od najvažnijih kada je poredak u našoj grupi u pitanju. Španski mediji kao i cijeli svijet nisu navikli da Real bude na posljednjoj poziciji u grupi – rekao je Terim dodavši:

– Ovo je utakmica u kojoj moramo dobro kontrolisati teren, ali i čuvati njihove igrače. Igrat ćemo protiv ekipe koja ima odličan napad. Imaju nekih problema u odbrani, a to ćemo svakako pokušati iskoristiti. Real je ekipa koja uvijek želi da kontroliše igru. Protiv ovakve ekipe ni minutu ne smijete biti odsutni. Moramo igrati vrlo pažljivo svih 90 minuta – kazao je turski stručnjak.

Pobjedi se nada i Zinedine Zidane, trener Real Madrida, koji se nada da će se njegov tim u Istanbulu riješiti “fenjera”.

– Uradit ćemo sve što je potrebno da bismo dobili ovaj meč – kazao je Zidane, napomenuvši kako mu smeta što neki mediji povezuju Josea Mourinha s Realom:

– Želim ostati ovdje. Ostat ću miran i uraditi sve da pobjeđujemo. Ovdje radim već 18 godina. Navikao sam se na rad u ovoj sredini. Još imamo mnogo utakmica, a u svakoj od njih želimo pobjedu.

Večeras bi na teren trebala i trojica bh. reprezentativaca. Miralem Pjanić će sa Juventusom ugostiti Lokomotiv iz Moskve, dok će Izet Hajrović i Amer Gojak sa Dinamom gostovati u Ukrajini, gdje će Modri odmjeriti snage sa Shakhtar Donetskom.

Težak ispit imat će i Crvena zvezda koja će gostovati kod Tottenhama.

Parovi

18.55 sati

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen
Shakhtar Donetsk – Dinamo

21 sat

Club Brugge – PSG
Galatasaray – Real Madrid
Juventus – Lokomotiv Moskva
Manchester City – Atalanta
Olympiacos – Bayern
Tottenham – Crvena zvezda