BiH

Zoran Pantić

Ubica šestočlane porodice koji je uhapšen u Švicarskoj predat BiH

22/10/2019
FOTO: Ilustracija

"Lice je preuzelo identitet svog brata, odnosno posjedovao je lična dokumenta na njegovo ime - Dalibor Pantić, oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije"

Osuđeni za teško ubistvo Zoran Pantić izručen je iz Švicarske u BiH i od sinoć se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu u Bijeljini, potvrđeno je Srni u ovom zavodu.

Pantić, koji je zbog ubistva šestočlane porodice Isić iz Teslića prije 25 godina osuđen na 12 godina i 10 mjeseci zatvora predat je na osnovu naloga za prijem izdatog od Osnovnog suda u Bijeljini od 4. decembra 1995. godine.

On je prije 24 godine pobjegao iz zatvora u Bijeljini, a uhapšen je u Švicarskoj.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović rekla je ranije Srni da su policijski službenici Uprave kriminalističke policije, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali Pantić u Švicarskoj, gdje je sklopio brak sa državljankom te zemlje, pri čemu je preuzeo njeno prezime i podnio zahtjev za prijem u državljanstvo.

“Lice je preuzelo identitet svog brata, odnosno posjedovao je lična dokumenta na njegovo ime – Dalibor Pantić, oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije”, istakla je Miljanovićeva.

Prema njenim riječima, na osnovu informacija policijskih službenika Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske o mjestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švicarske su uhapsili bjegunca.

“Ovo je još jedan primjer istrajnog rada policijskih službenika MUP Republike Srpske koji i poslije 24 godine od bjekstva osuđenog nisu odustali od traganja i privođenja pravdi, te time bar koliko toliko pružili malo satisfakcije rodbini žrtava”, istakla je Miljanovićeva.

Advokat Miodrag Stojanović rekao je ranije Srni da Pantić namjerava da pokrene obnovu postupka za teško ubistvo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.