finale futsal prvenstva

Navijač uletio s tribina i brutalno nokautirao doktora Novog Pazara, objavljena snimka

TRIBI (1)

Na snimku koji je napravio jedan od gledatelja sa tribina, možete se vidjeti trenutak kada je navijač brutalno nokautirao doktora ekipe iz Novog Pazara

Finale futsal prvenstva Srbije završeno je pobjedom ekipe FON u majstorici nad Novim Pazarom s 5:3. No, sama utakmica ostala je u sjeni ružnih scena koje su viđene u dvorani Šumice.

Prema pisanju medija u Srbiji, doktor ekipe Novog Pazara je ušao na teren u namjeri da se obručuna sa jednim igračem FON-a, ali su igrači spriječili obračun. U tom trenutku sa tribina je uletio i jedan navijač i brutalno nokautirao ljekara Novog Pazara.

Navijač koji je udario ljekara Novog Pazara je jučer uhapšen, a tim povodom oglasio se MUP.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova brzom i efikasnom akcijom uhapsili su J. P. (1995) iz Smederevske Palanke zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. On se tereti da je 5. juna ove godine na jednoj utakmici na Voždovcu sišao sa tribina i udario u glavu četrdesettrogodišnjeg doktora gostujuće ekipe koji je zadobio teške tjelesne povrede. Povrijeđeni muškarac je prevezen na Vojnomedicinsku akademiju, gdje je zadržan na liječenju. Policija je ubrzo identifikovala osumnjičenog koji je uhapšen u Smederevskoj Palanci. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Na snimku koji je napravio jedan od gledatelja sa tribina, možete se vidjeti trenutak kada je navijač brutalno nokautirao doktora ekipe iz Novog Pazara.

Inače, tribine su bile krcate uprkos zabrani okupljanja na sportskim manifestacijama.