Crna hronika

tužilaštvo zdk

Podignuta optužnica protiv pedofila kojeg je uhvatio mještanin Begovog Hana

07/06/2021

Optužen da je imao odnos sa maloljetnicom

Beograđanin Saša Selitaj koji je ranije osuđivan, optužen je da je u martu namamio četrnaestogodišnju djevojčicu M.K. da se nađe sa njim na autobuskom stajalištu u Žepču, te u šumi iskoristio njenu psihičku i fizičku nezrelost imao odnos sa maloljetnicom.

Naime, Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Selitaja zbog krivičnog djela spolni odnošaj sa djetetom a optužnica je u cijelosti potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Opšinskog suda u Žepču, pišu Nezavisne novine.

Prema optužnici on je 07. marta 2021. godine, oko 10 sati na lokalitetu “Vidovine“, u mjestu Golubinja, na području Žepča, a nakon što je po prethodnom dogovoru dijete da se nađe sa istim na autobuskom stajalištu u Begovom Hanu.

“Kada su krenuli u šetnju u pravcu gore navedenog lokaliteta i kada su zašli u šumu i došli do jedne velike stijene pored Golubinjskog potoka, u namjeri da zadovolji svoj spolni nagon iskoristio njenu psihičku i fizičku nezrelost i mladu životnu dob te nakon što se dijete M.K. skinula i on skinuo svoju odjeću nakon čega su imali polni odnos”, navodi se u optužnici.

Tada je pedofila koji je nosio ružu uhvatio mještanin Begovog Hana koji ga je zadržao do dolaska policije jer ga je bio ugledao kako grli i ljubi djevojčicu.

Iako je pedofil pokušao pobjeći, on ga je pronašao u šumi skrivenog iza jedne stijene i savladao a pomogli su mu i ostali mještani i čuvali ga do dolaska policije.

Komentari

Autor: Nezavisne novine

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.