Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo zdk

Podignuta optužnica protiv pedofila kojeg je uhvatio mještanin Begovog Hana

sasa selitaj (1)

Optužen da je imao odnos sa maloljetnicom

Beograđanin Saša Selitaj koji je ranije osuđivan, optužen je da je u martu namamio četrnaestogodišnju djevojčicu M.K. da se nađe sa njim na autobuskom stajalištu u Žepču, te u šumi iskoristio njenu psihičku i fizičku nezrelost imao odnos sa maloljetnicom.

Naime, Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Selitaja zbog krivičnog djela spolni odnošaj sa djetetom a optužnica je u cijelosti potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Opšinskog suda u Žepču, pišu Nezavisne novine.

Prema optužnici on je 07. marta 2021. godine, oko 10 sati na lokalitetu “Vidovine“, u mjestu Golubinja, na području Žepča, a nakon što je po prethodnom dogovoru dijete da se nađe sa istim na autobuskom stajalištu u Begovom Hanu.

“Kada su krenuli u šetnju u pravcu gore navedenog lokaliteta i kada su zašli u šumu i došli do jedne velike stijene pored Golubinjskog potoka, u namjeri da zadovolji svoj spolni nagon iskoristio njenu psihičku i fizičku nezrelost i mladu životnu dob te nakon što se dijete M.K. skinula i on skinuo svoju odjeću nakon čega su imali polni odnos”, navodi se u optužnici.

Tada je pedofila koji je nosio ružu uhvatio mještanin Begovog Hana koji ga je zadržao do dolaska policije jer ga je bio ugledao kako grli i ljubi djevojčicu.

Iako je pedofil pokušao pobjeći, on ga je pronašao u šumi skrivenog iza jedne stijene i savladao a pomogli su mu i ostali mještani i čuvali ga do dolaska policije.