Fudbal

Škotska

Navijač usred utakmice uletio na teren i napao fudbalera (VIDEO)

09/03/2019

Krajem prvog poluvremena igrač gostujućeg Rangersa James Tavernier spremao se izvesti aut

Drugi put u samo sedam dana škotski prvoligaš Hibernian dospio je na naslovnice u Velikoj Britaniji, ali ne zbog fudbala nego zbog divljanja navijača.

Krajem prvog poluvremena igrač gostujućeg Rangersa James Tavernier spremao se izvesti aut. Potpuno neočekivano jedan domaći navijač preskočio je ogradu, dotrčao mu iza leđa i izbio loptu koju se Tavernier spremao uzeti s poda.

Ljutiti Tavernier ga je odgurnuo nakon čega mu se navijač suprotstavio. Želio ga je udariti, ali su dotrčali redari i spriječili ga. Gostujući igrač prošao je bez povreda, ali 21-godišnjeg huligana je odvela policija.

“Bijesan sam. Navijači su opet osramotili klub i to je potpuno neprihvatljivo. O čemu će se sad pričati u novinama? Šta će biti na naslovnicama? Svi će pričati samo o ovom idiotu. Ko normalan smatra da je uobičajeno preskakati ogradu? On i svi njemu slični osjetit će svu silu koju spremamo u borbi protiv huliganizma”, rekla je Hibernianova direktorica Leeann Dempster i dodao da će huliganu doživotno biti zabranjen pristup nogometnim utakmicama.

Prošle sedmice je drugi Hibsov huligan s iste tribine na stadionu Buckfast flašom gađao Celticovog igrača Scotta Sinclaira. Promašio ga je, ali je incident bio oštro osuđen u svim otočkim medijima. Hibernian je prije utakmice s Rangersima zamolio navijače da se normalno ponašaju, ali opet je zabilježen incident.

“Jasno mi je da ljude ponese atmosfera na utakmici. Jasno mi je da popiju koju previše prije nego što dođu na stadion. Ali, postoje pravila ponašanja na stadionima kojih se svi moraju pridržavati”, rekao je trener domaćina Paul Heckingbottom.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.