Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači Argentine preklinju Messija da ne ide iz reprezentacije

messi kun32

Razočaran stalnim porazima Argentine u finalima velikih takmičenja, Lionel Messi je nakon trećeg u tri godine odlučio da više neće igrati za repezentaciju s kojom nikako ne uspijeva osvojiti naslov kontinentalnog ili svjetskog prvaka.

Jer, Argentina je nakon niza neuspjeha ranijih godina, predvođena Messijem 2014. konačno došla do finala SP-a, ali ga je izgubila protiv Njemačke, prošle godine u zadnjoj utakmici Copa Americe od Čilea, da bi ove godine doživjela reprizu s istim južnoameričkim rivalom u posebnom izdanju Cope, koje je bilo prvenstvo obje Amerike.

Messi je u finalu protiv Čilea promašio penal, što ga je toliko potreslo da je objavio kraj karijere u reprezentaciji, za koju je u 113 nastupa postigao 55 golova.

Očito osjeća pritisak zbog neuspjeha s Argentinom, jer uvijek kada ga se upoređuje s onima koji mu konkuriraju za naslov najvećeg svih vremena – Peleom i Maradonom, ističe se kako su njih dvojica u prednosti, jer su reprezentacije vodili do svjetskih naslova, dok Messi nikako da to uspije s Argentinom, a na zadnjoj Copi napunio je 29 godina. Naravno, pred njim je još nekoliko sezona vrhunskog nogometa, a SP je za dvije godine, ali, izgleda da mu je previše neuspjeha.

Navijači Argentine ne mire se s Messijevom odlukom da napusti reprezentaciju i pokrenuli su “Ne odlazi” kampanju, u sklopu koje je u Buenos Airesu gradonačelnik Horacio Larreta Rodriguez otkrio spomenik koji Messija prikazuje u prodoru do loptu miluje ljevicom.

https://www.youtube.com/watch?v=hi8Jx2WOWDI