Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo istražuje Smajićev napad na Kojovića u Skupštini KS (VIDEO)

BiH

smajic kojovic

Ured glavne tužiteljice Tužilaštva KS formirao je predmet po službenoj dužnosti nakon što je u Skupštini KS došlo do fizičkog napada zastupnika Rasima Smajića na kolegu Predraga Kojovića koji je oboren na pod, piše bh. novinska agencija Patria.

Kako je potvrdila Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS danas su kod postupajućeg tužioca izjave dali zastupnici Sabina Ćudić i Predrag Kojović.

Napadu je prethodilo izlaganje zastupnice Naše stranke Sabine Čudić koja je prozvala zastupnika Smajića (BOSS) koji, kako je kazala, ima dozvolu za parkiranje gdje god hoće i da se bahato ponaša time ugrožavajući pješake, nakon toga joj je Smajić uputio prijetnje, vrijeđao je i psovao.

Na to je reagirao Kojović te zatražio da Skupština zaštiti Sabinu Čudić, a Smajić je nakon te Kojovićeve inicijative reagirao tako što je fizički nasrnuo na Kojovića i odgurnuo ga, koji je pritom pao.

Nemile scene iz Skupštine KS zabilježile su i kamere TVSA koje su uživo prenosile sjednicu, a u zaštitu Kojovića stali su ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić i premijer KS Elmedin Konaković.