Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači Arsenala u strahu, Sanchez želi u City?

sanchez

Navijači Arsenala od ranije imaju strah od mančesterskih klubova koji su im prethodnih godina preotimali najveće zvijezde.

City je redom uzimao Emanuela Adebayora, Kolo Tourea, Samira Nasrija, Gaela Clichyja i Bakarija Sagnu, dok je kapiten Robin van Persie odlučio da obuče dres Uniteda.

Ipak, eventualni transfer Alexisa Sancheza u jedan od mančesterskih klubova bio bi pravi tektonski poremećaj na ”Emiratima”.

Naime, kako prenose pojedini španski mediji, Sanchez je odbio ponude Chelseaja i Real Madrida, ali bi razmislio da se preseli u Mančester u slučaju da dođe Pep Guardiola.

Prema pisanju španskih medija, Sanchez želi da ponovo sarađuje sa španskim trenerom koji je insistirao na njegovom dolasku u Barcelonu leta 2011. godine. Iako je prva zvezda Arsenala, Čileanac je spreman da napusti London i da se pridruži Guardioli bilo to u plavom ili crvenom dijelu Mančestera.

Sanchez je tada izbacio iz prve postave i Pedra i Davida Villu i imao veliko povjerenje španskog stručnjaka.

Što se Guardiole tiče, on još uvijek razmatra ponude, želi da se preseli u Premijer ligu, a prema dosadašnjim navodima, najbliži je Manchester Cityju.

Podsjetimo, Alekxis je prešao iz Udinesea u Barcelonu za 37 miliona eura, na Camp nou je proveo tri sezone i osvojio jednu titulu u Primeri.

U Arsenal je stigao ljeta 2014. godine za 40 miliona kada je bilo jasno da neće imati mesta pored Luisa Suareza.