Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gostuju Zrinjskom

Navijači Aston Ville ismijavaju stadion u Mostaru: “Ovo nije stadion nego put u prošlost”

Foto: X

Stadion je bio dom FK Velež dok daleko poznatiji mostarski klub nije protjeran s njega tokom rata u našoj zemlji

Aston Villa od 18:45 u gostima kod Zrinjskog igra utakmicu zadnjeg kola Konferencijske lige. Tim povodom medijima se obratio Unai Emery. Španski trener sjajno vodi hit-ekipu iz Birminghama.

Villa je u zadnje vrijeme pobijedila Manchester City i Arsenal, zbog čega je na trećem mjestu u Engleskoj. U grupi KL-a je prva s 12 bodova. Druga je Legija iz Varšave s 9, a trećeplasirani AZ Alkmaar sa 6 bodova. Posljednjeplasirani prvak BiH ima 3 boda te se oprostio od Evrope.

Danas je engleski klub na svom profilu na X-u objavio fotografiju stadiona Zrinjskog, a na njoj je bila vidljiva samo jedna tribina, što je prilično zbunilo fanove tog engleskog prvoligaša.

Ostavljali su komentare poput “To je sve!”?, “A gdje je ostatak?” i “Zašto izgleda kao da se urušava u sredini?”.

Objavila je Villa još jednu fotografiju. Njome je svoje navijače obavijestila da sjedala na stadionu nemaju brojeve pa da paze gdje će sjediti, a tek to je izazvalo brojne komentare.

“Najmanji problem ovog stadiona je to što sjedišta nemaju brojeve”, “Ovo nije stadion nego put u prošlost”, “Teško se ovo može zvati sjedištima” i “Sjedišta izgledaju kao da su na krovu susjedne zgrade”, samo su neki od komentara.

Istaknimo da je stadion u Mostaru izgrađen 1958. godine. Stadion ima atletsku stazu i rasvjetu, tako da se na njemu mogu igrati i noćne utakmice te održavati atletska takmičenja. Ima dvije tribine, zapadnu i istočnu. Postavljeno je 9000 sjedišta.

Bio je dom FK Velež dok daleko poznatiji mostarski klub nije protjeran s njega tokom rata u našoj zemlji.