Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

klub objavio snimak

Navijači bijesni: Jeste li vidjeli u kakvom je stanju Jović stigao na pripreme Reala?

jovic

Jović je za godinu i pol u Realu odigrao samo 32 utakmice, većinu kao rezerva, te je postigao mizerna dva gola

Rođeni Bijeljinac i napadač reprezentacije Srbije Luka Jović je pretprošlog ljeta bio najveći hit među napadačima na tržištu.

Mladi (21) golgeter Eintrachta odigrao je briljantnu sezonu u Bundesligi i Europa ligi, nakon čega je uz odštetu od 63 miliona eura prešao u Real.

Tako je postao najskuplji srbijanski nogometaš u istoriji, ali dvije godine kasnije smatra ga se i za jednog od najvećih promašaja Reala ikad.

Jović je za godinu i pol u Realu odigrao samo 32 utakmice, većinu kao rezerva, te je postigao mizerna dva gola.

Zato je početkom ove godine poslan na posudbu u Eintracht. Tamo je sjajno počeo, ali se brzo vratio formi koju je pokazivao u Realu.

Jasno je dakle zašto mu referentni Transfermarkt sada vrijednost cijeni na 20 miliona eura ili trećinu od iznosa koliko ga je vrednovao u ljeto 2019.

Zidane je praktično otpisao Jovića, ali njegov nasljednik Ancelotti odlučio je dati priliku svim igračima Reala, pa tako i Joviću.

Međutim, nakon što je Real objavio snimku početka prvog treninga pred novu sezonu, ta je snimka postala viralna, i to zbog razloga koji nikako ne idu u prilog Joviću.

Realovi navijači su, naime, odmah na društvenim mrežama primijetili da Jović ima previše kilograma te da po tome očito odskače od ostalih igrača, zbog čega su navijači ogorčeni, javljaju španski mediji, a prenosi Index.