Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači Čelika naljutili investitora: Brzo ste zaboravili prošlu sezonu

olgun
FOTO: SportZDK

Nakon večerašnjeg remija na svom terenu protiv ekipe Tuzla City (1:1), nogometaši Čelika ušli su u seriju od pet utakmica bez pobjede, zbog čega su nezadovoljstvo iskazali i neki navijači.

Čini se kako su kritike najviše pogodile investitora i prvog čovjeka Čelika, Aydina Ogluna, koji je iz svečane lože pratio utakmicu. On je, prije dolaska trenera, prvi izašao pred novinare te se vrlo emotivno obratio.

-Prije nekoliko sedmica Čelik je bio dobar i svi su aplaudirali ekipi, ali morate biti uz ekipu i kada je dobro i kada nije. Neki su ljudi, jako loši ljudi, brzo zaboravili prošlu sezonu kada su svi protivnici Čeliku davali po tri-četiri gola na ovom terenu.

Ljudi moraju da znaju ko sam ja i da nikada ne odstupam i nikada ne odustajem. Što više kritkuju, ja sam odlučniji da ostanem- kazao je Oglun, te zahvalio svima koji bodre tim.

Gostujući trener Slobodan Starčević očito je zadovoljan konačnim rezultatom te je objema ekipama čestitao na dobroj predstavi.

-Ono što smo i kazali, iz kola u kolo podižemo formu, ali danas smo protiv sebe imali karakternu ekipu, koja se uspjela vratiti nakon rezultatskog minusa. Na kraju su nas doveli i u situaciju da, možda, izgubimo utakmicu- kazao je Starčević.

On je napomenuo kako su emotivno i fizički ispražnjeni te da će nastaviti dobro igrati, kako bi došli do sredine tabele, a što i jeste cilj za prvi dio sezone.

Čelikov trener Adnan Ornek istakao je kako su znali da će ova utakmica biti teška za njegov tim.

-Nakon povrede Jurine (Marin-op.a.), znali smo da ćemo imati problema u napadu. Mislim da je u prvom poluvremenu utakmica bila ujednačena, bilo je situacija da li se mogao ili ne suditi i penal.

Mislim da je utakmica bila jako interesantna, ali mi smo u drugom poluvremenu, prije i poslije postignutog gola, igrali jako dobro – smatra Ornek. On ističe kako su sve uradili da pobijede, ali nisu uspjeli.