Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Široki pobijedio, Čelik iz penala spasio bod protiv Tuzla Citya

siroki_zvijezda

NK Široki Brijeg nakon puno muke pobijedio je na svom terenu Zvijezdu 09 rezultatom 2:0.

Posljednja momčad na ljestvicu došla je na Peceru s jednim ciljem – da obrani vlastitu mrežu. Gosti su uspješno odolijevali napadima domaćih nogometaša sve do 75. minute kada je gol za vodstvo 1:0 zabio Josip Kvesić.

U 85. minuti autogol je postigao Kristijan Tojčić i tako riješio sve dvojbe oko konačnog ishoda utakmice.

Široki je tako prekinuo niz od četiri utakmice bez prvenstvene pobjede i sa 17 osvojenih bodova nakon deset odigranih kola nalazi se na četvrtom mjestu ljestvice Premijer lige BiH.

Ispred Širokog su Sarajevo i Željezničar sa po 21 bodom te Zrinjski na trećem mjestu sa 19 bodova.

Već za tri dana momčad Goce Sedloskog gostuje kod vodećeg Sarajeva u derbiju 11. kola.

Čelik iz penala spasio bod protiv Tuzla Citya

Čelik i Tuzla City odigrali su u okviru 10. kola BHT Premijer nogometne lige dosta dinamičnu utakmicu, u kojoj je bilo i dosta šansi, a susret je završen neriješenim rezultatom 1:1 (0:0).

Gosti su prvi poveli, u 64. minuti nakon auta sa desne strane, a strijelac je bio rezervista Nermin Crnkić. Čelik je u 68. minuti poravnao iz penala, kojeg je skrivio Stefan Vukmirović, jer je u svom 16- ercu srušio Dinu Bevapa.

Siguran realizator bio je kapiten Anel Dedić, koji je poravnao na 1:1. Zanimljivo je da su domaći penal tražili i u 31. minuti, kada je u 16- ercu gostiju pao Ševko Okić, kao i u 57. minuti, kada je lopta pogodila u ruku jednog gostujućeg igrača.

Gosti su prvom poluvremenu bili bolji i imali više šansi. Nakon kornera u 21. minuti, stoper Ivan Kostić je dobro šutirao glavom, ali je golman Branislav Ružić uspio izbiti nezgodan šut.

Ružić je i u 25. minuti odbranio šut Miloša Stojčeva, koji je bio sam na oko 13 metara iskosa sa lijeve strane. Ubiparip je u 37. minuti dobro šutirao sa oko 18 metara, a golman Ružić se ispružio koliko je dug.

Na njegovu i sreću Čelika, lopta je zamalo otišla pored desne stative. Gol domaćih opasno je visio i u 43. minuti, ali je Ubiparip, iako neometen niotkoga, sa oko 10 metara šutirao preko gola.

Drugo pluvrijeme ponovo je bolje počeo Čelik. Dobar šut Aldina Šišića u 52. minuti sa oko 25 metara golman Fejzić kratko odbio. Minutu kasnije Dedić je iskosa sa desne strane pogodio samo spoljni dio mreže gostujućeg gola.

Zaprijetio je i Haris Dilaver u 59. minuti, nakon što je prošao po lijevoj strani i šutirao po zemlji, ali je lopta otišla pored gola Tuzlaka. Promašaje domaćina, na već opisani način, kaznio je u 64. minuti Crnkić, ali se Čelik nije predavao te su iz penala u 69. minuti poravnali na 1:1 te uspjeli osvojiti bod.

Čelik je pokušavao napraviti potpuni preokret, ali u tome nisu uspjeli pa je susret završen neriješenim rezultatom. Gosti su bili bolji u prvom, a domaćini u drugom poluvremenu.