Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači Chelseaja bijesni zbog Hazardovog sladoleda (FOTO)

hazard

Eden Hazard u samo par mjeseci doživio je sunovrat od službeno najboljeg igrača Premiershipa i onog koji glasi za jednog od najboljih na svijetu, do onog po čijem je ne samo “učinku” na terenu, nego i govoru tijela, vidljivo da ga za klub koji ga bogovski plaća, zaboli ona stvar.

U užasnoj sezoni za Chelsea, u kojoj se još uvijek aktuelni prvak bori za 10. mjesto, dok je iz Lige prvaka ispao već u prvoj nokaut-fazi, Hazard je bez obzira na jaku konkurenciju najveće razočaranje zbog pristupa, nedostaka želje i volje i to mu navijači nikako ne mogu oprostiti, posebno jer ga Chelsea tjedno plaća basnoslovnih 185 hiljada funti.

S druge strane, od njega dobivaju samo iritantnu bezvoljnu pojavu dojučerašnjeg velemajstora, koji itekako može, ali mu se ne da i jedva čeka otići u Real ili PSG.

S obzirom na takvo Hazardovo ponašanje, nije čudno što ga navijači Chelseaja ne mogu podnijeti i samo čekaju njegov pogrešan potez kako bi iskazali prijezir prema njemu.

Dočekali su ga jučer, tokom novog u nizu sramoćenja njihovog kluba, kada je Manchester City na Stamford Bridgeu slavio 3:0. Na samom kraju utakmice, dok je u uglu  ekrana stajao bolan podsjetnik kako Chelsea ove sezone kotira među engleskom elitom, kamera je ulovila ozlijeđenog Hazarda, kako u loži niti ne gleda utakmicu, nego nasmijan jede  sladoled kojim ga “hrani” jedan od tri njegova sinčića.

Navijači Chelseaja na to su poludjeli na Hazarda, napadajući ga kako se može tako bezbrižno opuštati dok klub koji ga bogovski plaća i za koji užasno igra, gaze na terenu.