Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ronaldo iz slobodnjaka

Navijači Juventusa čekali su dvije godine da to vide, vrijedilo je

New Project (18)

Ronaldu je ovo 25. ovosezonski pogodak u italijanskom prvenstvu i drugi je strijelac lige iza Cire Immobilea (29 golova)

Cristiano Ronaldo napokon je zabio iz slobodnog udarca. Dogodilo se to u slavlju Juventusa u gradskom derbiju s Torinom (4:1).

Portugalski napadač maestralno je zabio preko živog zida s malo više od 20 metara. To mu je prvi gol iz slobodnog udarca otkako je 2018. godine stigao u Juventus. Prethodna 43 puta iz slobodnih udaraca nije zabio.

Posljednji put za klub iz slobodnjaka zabio je u decembru 2017. godine dok je još igrao za Real. Kasnije je pogađao, ali u dresu portugalske reprezentacije.

Ronaldu je ovo 25. ovosezonski pogodak u italijanskom prvenstvu i drugi je strijelac lige iza Cire Immobilea (29 golova). Portugalac je zabio ili asistirao u svakoj od 16 posljednih utakmica Juventusa u Seriji A. Ukupno 20 golova i čestiri asistencije.

Dybala je zabio prvi, asistirao mu je Cuadrado. Potom je Ronalado asistirao Cuadradu za 2:0. Belotti je smanjio iz penala u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

Potom je Ronaldo pogodio za 3:1, da bi konačnih 4:1 postavio Djidji autogolom u 87. minutu.

Pogledajte golove iz Torina…