Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pripremna utakmica

Navijači se vratili na Grbavicu, ali Željezničar i Leotar im nisu puno ponudili

zeljo-leotra

Zanimljivo je da su nakon dugo vremena na tribinama Grbavice prisustvovali navijači

Nije bilo pogodaka na utakmici između Željezničara i Leotara na pripremnoj utakmici odigranoj na Grbavici.

Željezničar je prvi prijetio, ali su blokirani udarci Juričića i Mekića iz slobodnog udarca. Veliku šansu da dođu do gola Plavi su imali nakon 18 minuta igre kada je prvo pokušao Subašić, a golman Trebinjaca odbio je loptu do Boje, koji nije uspio zatresti mrežu iz dobre pozicije.

Juričiću je golman Leotara odbranio udarac glavom u 20. minuti. Pokušao je i Hrelja u 33. minuti, no lopta je otišla malo pored stative. Isti fudbaler bio je u situaciji jedan na jedan sa protivničkim čuvarom mreže u 38. minuti, ali nije uspio postići pogodak.

Do kraja prvog dijela Mekić je još jednom pokušao, međutim neprecizno. U drugom poluvremenu duže se čekalo na pravu šansu, a Bekrić je u 64. minuti šutirao preko gola. Kako je utakmica odmicala, sve je bilo jasnije da neće biti pogotka, jer nije bilo ni nekih uzbuđenja.

Zanimljivo je da su nakon dugo vremena na tribinama Grbavice prisustvovali navijači.

Željezničar je počeo u sastavu: Bender – Blažević, Drina, Vrhovac, Malić – Mekić, Bojo – Hrelja, Subašić, Mujezinović – Juričić. U drugom dijelu su igrali: Milićević – Musić, Kosorić, Beća, Mućaj – Osmanović, Duraković – Gasal, Bekrić, Stjepanović – Jaganjac.