Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači Zrinjskog prekinuli susret između Veleža i Slobode?

circle-sport-centar-medjugorje

U drugoj pripremnoj utakmici u Međugorju, nogometaši tuzlanske Slobode pobijedili su ekipu veleža golom Asima Zeca u 15. minuti.

Međutim, utakmicu su obilježili maskirani huligani, po nekima navijači Zrinjskog, koji su sredinom drugog poluvremena utrčali na teren s motkama i drugim predmetima i pokušali su napasti igrače oba tima.

Prema riječima predsjednika Upravnog odbora Slobode Senada Mujkanovića, osiguranje utakmice bilo je slabo, a u haotičnoj situaciji igrači oba tima uspjeli su pobjeći u hotel.

– Ovo je veoma ružno i čovjek se pita čemu sav trud da radimo i pripremamo se, ako će to neko na ovakav način pokvariti. Žao mi je, jer je utakmica unatoč kiši bila dobra i opravdala je naša očekivanja – izjavio je Feni trener Slobode Vlado Jagodić.

Sva je sreća da niko od igrača i članova stručnih štabova ekipa nije povrijeđen.

Prije nekoliko godina navijači Zrinjskog zapalili su autobus navijača Slobode koji su se vraćali iz Širokog Brijega. Pretpostavlja se da i današnji incident ima veze sa neprijateljstvom koje vlada između dvije navijačke skupine, s tim što ovoga puta u Međugorju nije bilo pripadnika tuzlanskih “Fukara”.