Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neće biti odlaganja 18. kola Premijer lige BiH

grbavica ciscenje111
Na Grbavici akcija čišćenja snijega pred duel sa Širokim

Nije planirano, odnosno neće biti odlaganja utakmica 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koje će se odigrati narednog vikenda, rekao je za Anadolu Agency (AA) Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

Ističe da se može desiti da usljed snježnih padavina neka od utakmica bude odložena za eventualno 24 sata kako bi se teren očistio.

”Ispoštovat ćemo kalendar takmičenja, a problema sa većim količinama snijega trenutno imamo samo u Sarajevu. Međutim, ljudi u klubovima čiste terene i igrat će se i revanš četvrtfinala Kupa BiH između Željezničara i Širokog Brijega u srijedu, kao i, kako sam ranije rekao, naredno kolo čime će biti zaključen jesenji dio šampionata”, kazao je Pilav.

Na stadionima u Mostaru i Širokom Brijegu proteklih dana navijači Zrinjskog i Širokog Brijega skandirali su u čast osuđenih ratnih zločinaca, te ih po svemu sudeći čekaju rigorozne kazne, o kojima je Pilav naglasio:

”Sačekat ćemo službene izvještaje delegata sa utakmica na osnovu kojih će Disciplinska i Takmičarska komisija donijeti odluke i o posljednjim dešavanjima na stadionima u Mostaru i Širokom Brijegu. Komisije će zasjedati po okončanju 18. kola i odluke će biti donijete naredne sedmice”.

Smatra da nije bilo većih propusta na utakmicama u dosadašnjih 17. kola Premijer lige, te da je takmičenje apsolutno regularno.

”Kada se odigra 18. kolo sačinit ću detaljan izvještaj o dosadašnjem toku prvenstva i takmičenju u Kupu BiH, te će ga razmatrati članovi Izvršnog odbora N/FS BiH na narednoj sjednici u ovom mjesecu. Nastojat ćemo eventualno poboljšati neke stvari, ali ono što sada mogu reći je da sigurno nije bilo većih problema i da je Premijer liga BiH regularno takmičenje”, mišljenja je Pilav.