Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SERIJA A

Nekad je bio član ubojitog trija, danas čeka kome će ga posuditi

Italijanski mediji navode da je Cagliari već zakazao ljekarski pregled za Belgijanca

Nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u Cagliariju, Radja Nainggolan se vratio u Inter gdje baš i ne uživa povjerenje trenera Antonija Contea. Zato su se dvije strane opet našle u potrebi pa će se dogovoriti nova posudba belgijskog veznjaka.

Cagliari je na ljeto pokušao otkupiti Nainggolana, ali se nije uspio dogovoriti s Interom.

Ipak, Cagliari ponovo treba pojačanje u veznom redu, pa će Nainggolan doći na novu posudbu s pravom otkupa na ljeto 2021. godine.

Italijanski mediji navode da je Cagliari već zakazao ljekarski pregled za Belgijanca koji bi se tako trebao vratiti u klub u kojem se u sezoni 2019/20 odigrao 26 utakmica i zabio šest golova uz šest asistencija.

Nainggolan je nekada činio ubitačni trio Rome s Edinom Džekom i Mohammedom Salahom. No, čini se da je njegova karijera, za razliku od Džekine i Salahove, nakon što su im se putevi razdvojili krenula silaznom putanjom. Džeko je danas kapiten Rome, Salah žari i pali Engleskom. Belgijanac čeka kome će ga Inter posuditi.

Cagliari 2021. otvara izuzetno teškom utakmicom. U goste im dolazi jedan od kandidata za najviši plasman u Seriji A, Napoli.

Napolitanci još uvijek nisu otpisani u borbi za titulu, i duel s Cagliarijem u kojem su favoriti mogao bi biti prekretnica kada su njihove ambicije ove sezone u pitanju.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja, kompletnu ponudu kladionice MOZZART za duel Cagliari – Napoli možete pogledati OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore