BiH

Čestitka federalnog premijera

Novalić: Vjerujem da su poduzete mjere uspjele zadržati hiljade radnih mjesta

31/12/2020

U narednoj godini ćemo nastaviti s daljnjim reformama koje će omogućiti izlazak iz privrednih i socijalnih teškoća, ali i stvarati ekonomski rast, poručuje Novalić

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio novogodišnju čestitku.

– Svim našim građanima, želim sve najbolje u Novoj 2021. godini, a prije svega dobro zdravlje, više radosti i napredak. Nadam se da će napori koje ulažemo na zaustavljanju pandemije dati dobre rezultate, prvenstveno kako bi se očuvalo ono najbitnije, a to je zdravlje ljudi – navodi se u čestitki.

Novalić vjeruje da su poduzete mjere Vlade Federacije BiH usmjerene na pomoć privredi uspjele zadržati hiljade radnih mjesta, a reformski procesi očuvali stabilnost budžeta jer su obaveze redovno izmirivane prema svim korisnicima budžeta i građanima. To potvrđuje i kontinuitet isplate penzija, naknada za boračku populaciju i civilnih invalidnina.

– U narednoj godini ćemo nastaviti s daljnjim reformama koje će omogućiti izlazak iz privrednih i socijalnih teškoća, ali i stvarati ekonomski rast, čime se treba obezbjediti socijalna sigurnost i bolji život za svakog čovjeka. Godina koju ostavljamo iza sebe je bila teška, napredvidiva i puna izazova, stoga želim da u Novu godinu uđemo s nadom da će budućnost donositi sve više razloga za zadovoljstvo. Uz uvjerenje da će predstojeća godina biti obilježena zdravljem, boljim rezultatima i napretkom, želim da ovaj praznik provedete u dobrom raspoloženju sa članovima porodice, prijateljima i komšijama – kaže se u čestitki premijera Novalića.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.