Nema više prepreka, Džeko potpisuje za Romu

dzeko roma

Edin Džeko u utorak ili srijedu će se staviti na raspolaganju novom treneru Rudi Garciji.

Naime, Roma je čini se uspjela da riješi problem oko broja igrača izvan EU, pa više nema prepreka da Dijamant i zvanično postane novi član Vučice.

Naime, Paragvajac Antonio Sanabria danas bi trebao da postane novi član Sporting Gijona, što otvara mjesto bh. napadaču.

Podsjetimo, Džeko je u Rim stigao u četvrtak, a dan kasnije je uspješno prošao ljekarske preglede.

[quote_box_right]Edin će u Romi zarađivati 4,5 miliona eura po sezoni, što je isti iznos koji dobija legendarni kapiten Francesco Totti. Najplaćeniji igrač je Daniele De Rossi, koji godišnje zarađuje 6,5 miliona eura. Naš Miralem Pjanić zarađuje 2,1 milion eura po sezoni[/quote_box_right]

Italijanski Il Tempo piše da će Roma za Dijamanta morati izdvojiti 40 miliona eura računajući i njegova primanja.

Džeko bi trebao potpisati petogodišnji ugovor, prema kojem će zarađivati 4,5 milona eura neto godišnje plate.

Istovremeno, Englezi navode da će Vučica Građanima platiti 20 miliona eura odštete, dok pojedini italijanski mediji vjeruju da je transfer vrijedan 15 miliona eura, uz tri milona bonusa koji bi mogao pripasti Manchester Cityu predviđenim ugovornim klauzulama.

Roma ulazi u novu takmičarsku sezonu znatno ojačana s ambicijom da prekine dominaciju Juventusa u Seriji A. Edin Džeko je u dva navrata sa Cityjem osvojio titulu u Premiershipu, a Roma nakon titule 2001. godine i Batistutinih 20 golova nikako nije uspijevala pronaći rješenje za napad i novi trofej. Samo su Francesco Totti (2006./2007. – 26) i Vincenzo Montella (2004./2005. – 23) postizali više od 20 pogodaka po sezoni, a upravo se od Džeke očekuje da pređe tu granicu.

Pored Džeke, ekipu je kao posuđen igrač Chelseaja pojačao Mohamed Salah, a iz Arsenala je na posudbu stigao i Wojciech Szczesny, te će Rudi Garcia moći računati na još nekoliko fudbalera više u odnosu na prošlu sezonu.

Edin će u Romi zarađivati 4,5 miliona eura po sezoni, što je isti iznos koji dobija legendarni kapiten Francesco Totti. Najplaćeniji igrač je Daniele De Rossi, koji godišnje zarađuje 6,5 miliona eura. Naš Miralem Pjanić zarađuje 2,1 milion eura po sezoni.