Fudbal

Sjajni napadač

Nemanja Bilbija produžio ugovor sa Zrinjskim

20/05/2022
NK Zrinjski Instagram

Nemanja je do sada dao 119 golova i želi da stigne legendarnog Wagnera koji je najefikasniji igrač u historiji Premijer lige sa 125 golova

Novi prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski, produžio je saradnju s prvim strijelcem Nemanjom Bilbijom, pa će sa mostarski klub sada ugovorom biti vezan do ljeta 2025. godine.

Bilbija je imao sjajnu sezonu sa Plemićima. Zajedno su osvojili titulu, a on sa 31 pogotkom na 30 mečeva najbolji napadač lige.

Nemanja je do sada dao 119 golova i želi da stigne legendarnog Wagnera koji je najefikasniji igrač u historiji Premijer lige sa 125 golova.

“Pokušat ću oboriti velikog Wagnera. Ako uspijem to uraditi bit ću ponosan na to. Naša liga se potcjenjuje, treba postići tolike golove. Do kraja ćemo pokušati da što budemo bolji jer će Europa doći brzo. Želimo napraviti iskorak”, rekao je Bilbija.

Kapetan Zrinjskog ima čak pet titula prvaka BiH. Četiri je osvojio s aktualnim klubom i jednu još 2015. godine sa Sarajevom, s kojim je iste godine osvojio i Kup BiH. Ovo mu je drugi put da je najbolji strijelac lige, jer je to uradio i sezonu ranije, kada je postigao 17 golova. – Pročitajte više na: https://bljesak.info/sport/nogomet/bilbija-produzio-ugovor-sa-zrinjskim/383240?fbclid=IwAR1a-svCSZqJo7dPGxf7nFggpHAiswwettOHVSpo6wUSgj4Uqv3HIR94AwQ

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.