Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Nemoćni Tottenham pao bez ispaljenog metka, Ajax nastavlja sezonu iz snova

ajax_van-de-beek

Ajax je savladao Tottenham u Londonu rezultatom 1:0

Prvi polufinalni meč Lige prvaka odigrali su Tottenham i Ajax, dva velika ovogodišnja iznenađenja u najprestižnijem klupskom takmičenju na svijetu.

Nakon početne dominacije gostujućeg sastava na renoviranom stadionu White Hart Lane, u 15. minuti pogodio je Donny van de Beek nakon sumnjive situacije. Na društvenim mrežama mnogi su se zapitali da li je sudija Lahoz donio pravu odluku, ali nakon konsultacija s VAR sobom pokazao je da je gol regularan.

Očekivao se snažan odgovor londonske ekipe, ali, iznenađujuće, nije ga bilo. Bila je to blijeda predstava Tottenhama koji je igrao bez najboljeg igrača Harryja Kanea, ali i heroja iz četvrtfinala Sona.

Izostao je učinak jednog od najboljih igrača domaćih Eriksena koji nije napravio ništa – osim nekoliko grešaka.

Ajax je prijetio iz kontra napada, ali nisu uspjeli udvostručiti prednost iz nekoliko izglednih situacija, a najbolja je bila ona kad je Tadić majstorski proigrao Neresa koji je pogodio stativu.

Holanđani sa velikim zalogom iz prve utakmice idu u uzvrat, gdje će na svom terenu imati priliku plasirati se u veliko finale koje se igra na madridskom Wanda Metropolitanu.