Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Dinama

Nenad Bjelica: Pokušat ćemo pobijediti Manchester City

bjelica dinamo

Bjelica je najavio kako sutra Dinamo pred svojim navijačima, pred prepunim stadionom na ”Maksimiru” protiv Manchester Cityja igra na pobjedu kao na jedino rješenje

Uoči sutrašnje utakmice posljednjeg, šestog kola grupne faze UEFA Lige prvaka, u kojoj GNK Dinamo na domaćem terenu dočekuje Manchester City, trener Dinama Nenad Bjelica poručio je kako Dinamo sutra igra na pobjedu protiv izuzetno jake momčadi.

Bjelica je najavio kako sutra Dinamo pred svojim navijačima, pred prepunim stadionom na ”Maksimiru” protiv Manchester Cityja igra na pobjedu kao na jedino rješenje.

“Bit ćemo nešto ofenzivniji, pokušati iznenaditi protivnika koji je izuzetno jak, dobar, jedna od najboljih ekipa na svijetu. Bez obzira na to, Dinamo želi pobijediti. Tako ćemo izići na teren pa ćemo vidjeti što će biti na kraju”, rekao je Bjelica.

Bjelica je naglasio kako je Manchester u prvenstvenom natjecanju kod kuće imao puno problema i puno ozlijeđenih igrača, dodavši kako je engleska liga daleko kompetitivnija i zahtjevnija od hrvatske lige.

Rekao je kako Marin Leovac neće biti spreman za sutrašnji nastup, kao ni kažnjeni Teofil Perić, zatim Lešković, Andrić i Kulenović, a Dilaverov nastup je još neizvjestan zbog temperature.

Bjelica je kazao kako je njegova momčad već zaboravila utakmicu protiv Šahtara i poraz od Atalante te kako je atmosfera u svlačionici odlična.

“Fokusirani smo na ovu utakmicu, ovog protivnika. Hoćemo dati najbolje od sebe u toj utakmici i pokušati pobijediti, vidjet ćemo koliko će nam to protivnik dozvoliti”, rekao je Bjelica.

Vratar Dinama Dominik Livaković poručio je kako je momčad Manchester Cityja kvalitetna te, iako neće u igri biti njihovih pet ili šest igrača, smatra kako će ih zamijeniti drugi, jednako kvalitetni.

“Mi trebamo gledati sebe, to je najbitnije, s našim navijačima. Nama je važna samo pobjeda, da idemo dalje i da opet slušamo himnu Lige prvaka. To svi mi želimo kao i navijači”, kazao je Livaković.

Bjelica je dodao kako u šestom kolu više nije moguće zamijeniti A i B listu i dovesti neke nove igrače.

“On će nama suprotstaviti najbolje što ima u ovom trenutku. Očekujemo sigurno osam, devet top igrača u njihovoj momčadi i dva, tri mlađa. To su sve igrači koji su iznijeli njihov teret ove sezone kod njih”, kazao je Bjelica komentirajući postavu trenera Manchester Cityja Pepea Guardiole.

Utakmice šestog kola grupe ”C” UEFA Lige prvaka Dinamo – Manchester City igra se sutra, 11. prosinca, sa početkom u 18.55 sati.

Poslije pet odigranih kolu u grupi ”C” prvi je City sa 11 bodova i osiguralo je plasman u osminu finala. Drugi je Šahtar iz Donjeca sa šest, Dinamo ima pet, a Atalanta četiri boda.