Navijači nezadovoljni

Neredi na ulicama Pariza nakon utakmice finala Lige prvaka

neredi pariz1 (1)

Policija je koristila suzavac kako bi razbila nerede i privela izgrednike. Saopćeno je kako su tokom noći uhapšene 83 osobe

Nezadovoljni navijači Paris Saint-Germaina, koji je sinoć ostao bez naslova pobjednika Lige šampiona nakon što su fudbaleri Bayerna iz Minhena bili uspješniji i izvojevali pobjedu rezultatom 1:0, pravili su incidente koji su trajali do ranih jutarnjih sati u Parizu, javlja Anadolu Agency.

Oko 5.000 navijača PSG-a okupilo se pred utakmicu, koja je odigrana u glavnom gradu Portugala Lisabonu, na pariskom Parku prinčeva kako bi putem velikog ekrana pratili utakmicu finala Lige šampiona. No, nakon što je njihov klub izgubio od Bayerna iz Minhena s 0:1, došlo je do nereda i sukoba u blizini Jelisejskih polja tokom kojih su razbijena stakla na nekolicini vozila i prodavnica. Neredi su trajali do ranog jutra, kad su navijači zapalili i nekoliko automobila i sukobili se s policijom.

Policija je koristila suzavac kako bi razbila nerede i privela izgrednike. Saopćeno je kako su tokom noći uhapšene 83 osobe.

Utakmica finala Lige šampiona odigrana na na lisabonskom stadionu “Estadio Sport Lisboa e Benfica”. Bayern je izvojevao pobjedu golom Francuza Kongsleyja Comana u 59. minuti.