Crna hronika

Na putu Gradiška - Banja Luka

Oduzeto 5.300 kutija cigareta i oružje, jedna osoba uhapšena

24/08/2020

Pregledom putničkog automobila uočena je veća količina cigareta upakovanih u kartonske kutije.

Lice čiji su inicijali S.V. iz Gradiške uhapšeno je zbog sumnje da je počinilo krivična djela nedopušten promet akciznih proizvoda i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Službenici ove uprave u subotu su oko 22.00 časa u mjestu Brestovčina na magistralnom putu Gradiška-Banjaluka pokušali zaustaviti i kontrolisati vozača putničkog automobila marke “audi”, ali se on oglušio o policijsko naređenje, te nastavio sa kretanjem.

Navedeno vozilo zaustavljeno je potom u mjestu Laminci, u Gradišci, te je kontrolom utvrđeno da vozilom upravlja S.V. iz Gradiške, a pregledom putničkog automobila uočena je veća količina cigareta upakovanih u kartonske kutije.

U nedjelju, 23. avgusta, gradiška policija je uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu usmene naredbe Suda BiH, pretresla kuću i prateće objekte, kao i vozila koje koristi S.V. i pronašla i privremeno oduzela 5.300 kutija cigareta različitih proizvođača, dva kilograma duhana, dvije cijevi od vojnog oružja – puškomitraljeza, kao i 15 komada puščanih metaka.

O svemu je obaviješten tužilac nadležnog tužilaštva, koji je naložio da se lice ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.