Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi izazov

Nermin Haskić iz Japana: Mislim da ću brzo da se naviknem na život ovdje

haskic (1)

Peta je to zemlja u kojoj će Haskić zarađivati svoj fudbalski hljeb. Nastupao je za Budućnost i Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Voždovac i Radnički (Srbija), Košice, Žilina, Ruzomberok (Slovačka) i Podbeskidzie (Poljska)

Nermin Haskić prošle sezone bio je jedan od najboljih fudbalera u Srbiji. Ponio je titulu najboljeg strijelca Super lige, osvojio gotovo sve individualne nagrade, a Radnčki za koji je nastupao ostvario je najbolji plasman na tabeli u svojoj historiji.

Haskić je ove zime otišao u Japan i potpisao za ekipu Omiya Ardija. Peta je to zemlja u kojoj će Haskić zarađivati svoj fudbalski hljeb. Nastupao je za Budućnost i Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Voždovac i Radnički (Srbija), Košice, Žilina, Ruzomberok (Slovačka) i Podbeskidzie (Poljska).

Haskić se već nekoliko sedmica nalazi u Japanu, a na početku razgovora za Sportske.ba otkrio je kako se snašao u Japanu.

-Za sada imam stvarno samo pozitivno mišljenje o Japanu i ekipi. Ljudi su mnogo prijatni i žele pomoći na svaki način. Igrači su me lijepo prihvatili, pokušavamo da pričamo preko mog prevodioca. Mislim da ću brzo da se navinkem na život, a što se tiče fudbala mogu da kažem da imaju baš mnogo dobrih igrača i brzi su sa loptom i u donošenju odluka. Baš sam prijatno iznenađen – kaže Haskić na početku razgovora za Sportske.ba.

Naš napadač je otkrio i šta je presudilo da prihvati ponudu iz dalekog Japana.

– Stabilnost klubova i fudbal, te naravno finansije, moram to iskreno da kažem, su bili presudni faktor. Ali za sad sam oduševljen koliko se dobro radi i koliko se radi na taktici i na drugim stvarima – iskren je Haskić.

U Srbiji je prošle sezone pokupio sve individualne nagrade, tresao mreže Zvezde, Partizana… Otkrio je po čemu će pamtiti period u Srbiji.

– Godinu i po provedenih u Nišu ću pamtiti po mnogo toga. Historijsko drugo mjesto Radničkog, bio sam najbolji strijelac lige, u timu sezone… Naravno odlična saradnja sa trenerom Nenadom Lalatovićem i njegovim pomoćnicima, predsjednikom Tončevim i naravno navijačima koji su mi uvijek davali podršku. Period koji će mi biti duboko urezan u sjećanje i naravno rado ću se tamo vratiti, ako ne kao igrač, onda sigurno kao navijač – kazao je napadač Omiya Ardija.

Iako je prije sedam godina otišao iz bh. fudbala Haskić i dalje redovno prati Premijer ligu i sva dešavanja u našem fudbalu.

– Pratim naravno svako kolo. Jedino što odavno nisam pogledo neku utakmicu uživo, ali pratim sve na portalima i putem TV-a. Mislim da je ove sezone prvenstvo dosta zanimljivo, mnogo ekipa se bori za vrh. Osim standardnih tu su sada Tuzla City i Borac. Drago mi je što je tako, nadam se da će i Zrinjski vrlo brzo da priđe na par bodova pa da bude još zanimljivije. Naravno volio bi sa se u skorije vrijeme u vrh uključe i ekipe poput Čelika, Slobode i Veleža – rekao je na kraju razgovora za Sportske.ba Nermin Haskić.