Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neslavno otvaranje EURO-a: Njemačka “petarda” protiv kadeta BiH (VIDEO)

kadetska nogometna reprezentacija bih – njemacka – euro1

Kadetska (U17) fudbalska reprezentacija BiH pretrpjela je poraz od Njemačke na startu nadmetanja u grupi “C“ na Evropskom prvenstvo koje se održava u Hrvatskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Bh. kadeti poraženi su sa ubjedljivih 0:5 od vršnjaka iz Njemačke u susretu koji je igran u Kostreni. Nijemci su poveli sa 2:0 već na otvaranju utakmice. Prvo je u drugoj minuti pogodio Lars Lukas Mai, da bi u 16. prednost udvostručio Yannik Keitel.

U drugom poluvremenu izabranici Sakiba Malkočevića pokušali su otvorenijom igrom doći do gola. Stvorili su nekoliko dobrih situacija ispred protivničkog gola, ali ih nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti njemački gol.

Kazna je stigla u samo dvije minute. Jann-Fiete Arp u 50. i 51. minuti postigao golove za velikih 4:0. Arp je hat-trick za vodstvo od 5:0 kompletirao u 62. minuti.

U drugoj utakmici prvog kola grupe “C“ danas u 16.30 sati snage će odmjeriti Srbija i Republika Irska. Narednu utakmicu na EP bh. kadeti će odigrati 7. maja protiv Iraca, također, u Kostreni.