Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nestorović: Norvežani nas nisu nadigrali

darko nestorovic

Selektor mlade (U-21) nogometne reprezentacije BiH Darko Nestorović kao glavni razlog za današnji poraz protiv Norveške u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo poraz naveo je izostanak četiri standardna bh. reprezentativca – Kerima Memije, Amira Hadžiahmetovića, Armina Ćerimagića i Smaila Prevljaka.

Mladi bh. nogometaši poraženi su na stadionu ”Grbavica” s 1:0, a Nestorović smatra da je u ovom meču presudio jak norveški kolektiv koji zajedno nastupa dugi niz godina.

– Bez četiri standardna člana ekipe mi ne ne možemo igrati u punom kapacitetu. Izostanak jednog igrača bi se osjetio, a nama su falila četiri. S druge strane, ja ne mogu zamjeriti ništa ostalim igračima koji su danas nastupili. Borili su se i trudili, a protivnik je bio izuzetno jak kolektiv Norveške koji već dugi niz godina igra zajedno – izjavio je Nestorović nakon utakmice.

Selektor BiH ipak smatra da Norveška nije zaslužila pobjedu, jer je po njegovom mišljenju BiH imala više i bolje prilike, ali nije ih uspjela iskoristiti.

– Norveška je dala gol, a mi s druge strane nismo iskoristili četiri ili pet stopostotnih šansi. Mi smo igrali ofanzivno u skladu s mogućnostima ove ekipe. Žao mi je svih šansi koje smo propustili, jer kako su oni dali gol, tako smo mogli i mi. Nogomet je takva igra – rekao je Nestorović.

BiH je i prije ove utakmice izgubila sve šanse da se kvalifikuje na evropsko prvenstvo, a Nestorović će do kraja kvalfikacija dati priliku mlađim igračima.

– Već smo danas dali priliku za igru nekolicini igrača ‘96. i ‘97. godišta. To namjeravamo raditi i u narednim mečevima, jer želimo da ti igrači u narednim kvalifikacijama čine kostur reprezentacije BiH – zaključio je selektor.

BiH će naredni meč igrati također na ”Grbavici” u utorak, 6. septembra protiv selekcije Švicarske, a Nestorović će za taj susret imati na raspolaganju Hadžiahmetovića i Memiju koji su ‘odradili’ suspenzije, dok neće moći računati na Gojaka koji je danas dobio drugi žuti karton, te na povrijeđene Ćerimagića i Prevljaka.