Nestorović objavio spisak: BiH se ima čemu nadati protiv Engleza

Darko Nestorovic

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavit će utakmicom protiv Engleske na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ u Sarajevu 12. novembra sa početkom u 13 sati.

Selektor Darko Nestorović očekuje da reprezentativci pruže maksimum protiv favorizovanog rivala.

„Pozvali smo igrače koji su konkurisali za prethodni meč sa Švajcarskom, kada su i pored poraza pružili dobru igru. Nedostajat će samo Amir Hadžiahmetović koji je ustupljen juniorskoj selekciji za kvalifikacioni turnir. Ako pristup protiv Engleske bude kao u Švajcarskoj imamo se čemu nadati, bez obzira što je naš protivnik favorit i najkvalitetniji sastav u grupi. Kao selektoru bitno mi je da vidim zalaganje svojih igrača i svi moraju da pruže svoj maksimum“, rekao je Nestrović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Okupljanje igrača zakazao je za nedjelju, 8. novembra, a Nestorović će računati na sljedeće reprezentativce: Kenan Pirić (Sloboda), Goran Karačić (Zrinjski), Eldar Čivić (Slovacko, Češka Republika), Renato Gojković (Istra 1961, Hrvatska), Aleksandar Jovičić (Rudar Prijedor), Kerim Memija (Željezničar), Miloš Šatara (Mladost Lučani, Srbija), Haris Hajradinović (Gent, Belgija), Siniša Saničanin (Borac), Damir Sadiković (Željezničar), Ćazim Suljić (Saint Etienne, Francuska), Deni Milošević (Waasland-Beveren, Belgija), Ajdin Redžić (Borac), Dino Bajrić (Kaiserslautern, Njemačka), Marin Popović (Čelik), Josip Ćorluka (Široki Brijeg), Luka Menalo (Široki Brijeg), Armin Ćerimagić (Gornik Zabrze, Poljska), Smail Prevljak (Red Bull Salzburg, Austrija), Kemil Festić (Albacete, Španija).

Nakon tri odigrane utakmice u grupi BiH ima isto toliko poraza i posljednje je peta na tabeli, dok su Englezi iz dva meča ostvarili dvije pobjede. Trenutno prva je Norveška sa sedam bodova iz četiri meča. Sedam bodova ima i Švajcarska koja je odigrala tri utakmice. Na četvrtom mjestu, između Engleske i BiH, nalazi se Kazahstan sa tri boda iz četiri susreta.