Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nestorović objavio spisak igrača za meč protiv Engleske

darko nestorovic

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine završava kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017. godine utakmicom protiv selekcije Engleske koja će biti odigrana 11. oktobra u 16 sati u Walsallu.

Selektor Darko Nestorović objavio je spisak od 18 igrača na koje računa za ovaj meč. Na spisku su: Kenan Pirić (Sloboda), Goran Karačić (Adanaspor, Turska), Kerim Memija (Željezničar), Eldar Čivić (Slovacko, Češka Republika), Advan Kadušić (Sarajevo), Siniša Saničanin (Mladost Lučani, Srbija), Stjepan Radeljić (Stuttgart, Njemačka), Miloš Šatara (Mladost Lučani, Srbija), Ajdin Redžić (Krupa), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor, Turska), Damir Sadiković (Krško, Slovenija), Amer Gojak (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Deni Milošević (Konyaspor, Turska), Armin Ćerimagić (Gornik Zabrze, Poljska), Marin Popović (Čelik), Miljan Govedarica (Sloboda), Asim Zec (Sloboda), Riad Bajić (Konyaspor, Turska).

– Pred nama je posljednji susret u ovom kvalifikacionom ciklusu u kojem ćemo za protivnika imati najbolju ekipu iz naše grupe. S Engleskom smo u prvom susretu odigrali bez golova u Sarajevu. Ako bismo ponovili igru, zalaganje i htijenje kao na tom meču, rezultat ne bi trebao da izostane – izjavio je Nestorović.

Mladi reprezentativci BiH će se okupiti u ponedjeljak 3. oktobra u Vogošći.

Selekcija BiH se nalazi na posljednjem, petom mjestu kvalifikacione grupe 9 s učinkom od tri remija i četiri poraza. Na evropsko prvenstvo u Poljskoj kvalifikovat će se pobjednici grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane selekcije igrati playoff.

Tabela:

1. Engleska 6 4 2 0 14
2. Švicarska 7 3 3 1 12
3. Norveška 6 3 1 2 10
4. Kazahstan 6 1 1 4 4
5. BiH 7 0 3 4 3