Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gundogan heroj

Nevjerovatna drama u finišu Premiershipa: Džoker s klupe Cityju donio titulu prvaka

guardiola

Titulu je tako odbranio Manchester City, s bodom više od Liverpoola

Nevjerovatna drama je viđena u posljednjem ovosezonskom kolu engleskog Premiershipa, odlučivalo se pitanje prvaka.

Manchester City svojim navijačima je servirao čistu agoniju, jer se na svom Etihadu pošteno namučio protiv Aston Ville. Matty Cash je u 37. minuti doveo goste u vodstvo, da bi prednost Ville u 60. minuti udvostručio Coutinho. Djelovalo je da pehar klizi iz ruku Građana…

Ali, onda se ukazao heroj. Ilkay Gundogan je smanjio u 76. minuti na 1:2, zatim je dvije minute kasnije sjajnim udarcem s ruba šesnaesterca Rodri izjednačio.

I onda, devet minuta prije kraja, ponovo Gundogan na sceni. Iskusni njemački vezista pogađa nakon izvrsne asistencije De Bruynea za trijumf od 3:2 i ovjeru titule. Uz posljednji sudijski zvižduk uslijedila je velika fešta navijača u svjetlo-plavim bojama.

Redsi, koji su bili jedini konkurent timu Pepa Guardiole, također su uzeli tri boda. Već u trećoj minuti Wolverhampton je poveo preko Pedra Neta. Liverpool je izjednačio golom Sadija Manea u 24. minuti, a veliki posao napravio je i Thiago koji je primio loptu nešto iza centra i petom je poslao u prostor za Senegalca.

Za preokret pogodio je Salah u 84. minuti, a nešto kasnije Robertson za konačnih 3:1. Pirova pobjeda.

Titulu je tako odbranio Manchester City, s bodom više od Liverpoola… U Ligu prvaka su se još plasirali Chelsea i Tottenham.