Portugal - Švicarska

Nevjerovatna situacija u Ligi nacija: Sudija birao koji od dva penala da dosudi (VIDEO)

sudija-var

Zaista nesvakidašnja situacija desila se nakon što su dva prekršaja u dva šesnaesterca počinjena u samo jednoj minuti

Nevjerovatna situacija u polufinalnom meču Lige nacija između Portugala i Švicarske, u kojoj je svoj značaj još jednom potvrdila video tehnologija.

Ekipa Švicarske bila je u napadu, nakon centaršuta Shaqirija došlo je do naguravanja u šesnaestercu, ali sudija Felix Brych nije dosudio penal već je mahnuo rukom da se igra nastavi.

U kontranapadu Portugal je došao do jedanaesterca nakon što je oboren Bernardo Silva, te je Brych odmah pokazao na bijelu tačku.

Međutim, onda su mu iz VAR sobe javili da mora pregledati snimak što je on odmah otišao da učini.

I onda, presedan u fudbalskom svijetu.

Poslije pregledavanja snimka, utvrdio je da je faul u prethodnom napadu bio nad igračem Švicarske, te ga dosudio, samim tim poništivši penal za Portugalce.

Umjesto skoro sigurnih 2:0, meč je u egalu nakon što je Rodriguez izjednačio.

U videu u nastavku vidi se kako je i drugi penal za Portugal bio čist, ali zbog prethodne situacije nije dosuđen.

Ipak, nije to pomoglo Švicarcima jer ih je do kraja Ronaldo bomardovao sa još dva pogotka te stavio tačku na ovaj meč.

Pored tri pogotka za Portugal, od kojih je prvi pravo remek-djelo, Cristiano Ronaldo je još jednom dokazao svoju genijalnost i fudbalsku inteligenciju.

Nakon što je vidio da Rodriguez pristupa izvođenju penala, prišao je svom golmanu i nakratko mu nešto šapnuo, pretpostavlja se da se radilo o Rodriguezovim navikama šutiranja jedanesterca.

I zaista, Rui Patricio je pogodio i stranu i način na koji će penal biti izveden, ali mu je lopta skliznula iz ruku i ušla u mrežu.