Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Nevjerovatna slučajnost: Ronaldo se sjajnom partijom poravnao s Drogbom

ronaldoo

Konačan rezultat postavila je Ronaldova zamjena Marcus Rashford

Cristiano Ronaldo je golčinom i asistencijom za prva dva gola riješio derbi palih velikana u desetom kolu Premiershipa.

U 39. minuti sjajno je na asistenciju Bruna Fernandesa zabio iz voleja, a u 64. minuti je namjestio gol Edinsonu Cavaniju.

Tako je Ronaldo s 36 godina i 267 dana postao najstariji igrač s golom i asistencijom na utakmici Premiershipa. Do sada je taj rekord držao legendarni Didiera Drogbe od decembra 2014.

Nevjerovatna slučajnost je da je Drogba to uradio također star 36 godina i 267 dana i to protiv Spursa.

Konačan rezultat postavila je Ronaldova zamjena Marcus Rashford. Treba spomenuti da je Ronaldo zabio u svakoj od šest posljednjih utakmica koje je igrao protiv Tottenhama. Posljednju asistenciju u dresu Uniteda prije 12 godina Ronaldo je ubilježio protiv Tottenhama, a protiv istog tima ubilježio je prvu asistenciju u dresu Uniteda nakon povratak na Old Trafford.

Ronaldo je izuzetno raspoložen ušao u utakmicu. Podsjećamo, prije dva dana je na Instagramu objavio fotku sa svojom djevojkom Georginom, i otkrio da čekaju blizance.

Jučer je ta fotka srušila rekord kada je broj lajkova na Instagramu na fotografiju jednog sportiste ikada u pitanju. Ronaldo i Georgina dobili su preko 26 miliona lajkova i tako srušili porodičnu fotku Lioenela Messija koju je svojevremeno lajkolo 22 miliona ljudi.