pregovori počeli

Newcastle počeo pregovore o dovođenju Coutinha iz Barcelone

Coutinho

Coutinho je u “Barcu“ stigao u januaru 2018. godine iz Liverpoola za rekordnih 160 miliona eura

Newcastle United već je počeo pregovore o dovođenju Philippa Coutinha, veznog fudbalera Barcelone, ovog ljeta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Španski, britanski, pa i francuski mediji tvrde da su pregovori počeli, čak tvrde da Newcastle, kojeg bi trebao preuzeti saudijski princ, želi da Mauricio Pochettino, koji je trenirao Coutinha u Espanyolu, zamijeni sadašnjeg menadžera kluba Stevea Brucea.

Minhenski Bayern, u kojem je Coutinho bio na posudbi iz Barcelone, na kraju sezone ima mogućnost da kupi brazilskog reprezentativca za 120 miliona eura, ali su iz kluba najavili da to neće uraditi.

Stoga Barcelona želi prodati 27-godišnjeg Brazilca kako bi došla do važnih finansijskih sredstva. S druge strane Coutinho nije zainteresovan za povratak u Inter ili odlazak Paris Saint-Germain, nego preferira povratak u Englesku.

Coutinho je u “Barcu“ stigao u januaru 2018. godine iz Liverpoola za rekordnih 160 miliona eura. Za katalonski klub odigrao 76 takmičarskih utakmica i postigao 21 gol, da bi u augustu 2019. godine otišao na posudbu u Bayern u kojem je imao solidnu sezonu sa 32 nastupa i devet pogodaka. Tokom karijere igrao je još za Inter, Vasco da Gamu i Espanyol. U dresu reprezentacije Brazila upisao je 61 nastup i postigao 17 golova.