Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neymar igra na Olimpijadi, propušta Copa Americu

neymar

Dilema oko toga na kojem će takmičenju nastupiti prva zvijezda brazilske reprezentacije Neymar je konačno rješenja. Fudbalski savez Brazila u dogovoru sa fudbalerom Barcelone odlučio je da njegove usluge koristi na Ljetnim olimpijskim igrama koje će se održati u Rio de Janeiru augusta ove godine, javlja Andolu Agency (AA).

Stoga će Neymar propustiti nastup Brazila na Copa Americi, koja će se održati u junu ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema propozicijama Svjetske fudbalske federacike (FIFA) klub nije obavezan pustiti igrača za nastup na Olimpijskim igrama. No, zbog činjenice da je Brazil domaćin igara „karioke“ žele nastupiti u najjačem mogućem sastavu i pokušati po prvi put osvojiti olimpijsko zlato. Zbog toga su iz Barcelone zatražili da FS Brazila Neymara oslobodi igranja na Copa Americi, što su oni i učinili.

Iz Barcelone su se zahvalili Fudbalskom savezu Brazila što je prihvatio njihov prijedlog.

Neymar je ove sezone za Barcelonu odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima i postigao 28 golova. Iako mu je tek 24 godine za Brazil je nastupio čak 70 puta i dao 46 golova.